49ste Palingfestival 30 - 31 mei - 1 juni 2020

Een toeristische - culturele - culinaire en vooral een caritatieve daguitstap voor het "goede doel"

2020 - Wandelingen

wandeling

Uitgestippelde en bewegwijzerde wandelingen langs de Scheldedijken in de nog ongerepte natuur.
Ze leiden U naar Hamme-Driegoten, Weert, Moerzeke-Kastel, St.-Amands.
Gratis wandelkaartje verkrijgbaar aan de toeristische info in de tent en op de kade.

2019 - Boottochten op de schelde

boottocht

Boottochten op de Schelde met de plezierboot "MOZART".
Zaterdag tussen 13u en 19u30. ”, zon- en maandag tussen 13u en 18u30.

Een gids zorgt voor informatie over Mariekerke - Sint-Amands en de Schelde.

Amusement met de accordeonist Johan Vercauteren. Afvaarten om de 40 min.

2020 - 31 mei - Boekenmarkt

gallery/images-evenementen-2017-boekenmarkt

Rondsnuffelen naar hartenlust tussen de oude en nieuwe boeken om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Voldaan en gelukkig heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde met een fris drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze, dat zijn de ingrediënten van de boekenmarkten (op Pinksterzondag en de tweede zondag van september).
De boekenmarkten in Sint-Amands, een organisatie van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia vzw i.s.m. de gemeente Sint-Amands, trekken twee maal per jaar een talrijk publiek van boekenliefhebbers, maar ook van nieuwsgierige dagjestoeristen aan.

Op Pinksterzondag en op de tweede zondag van september maakt Sint-Amands zich telkens op voor een nieuwe editie. Op de Kaai worden ruim veertig standplaatsen opgetrokken van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers. Over een parcours van 350 m vind je een aanbod van binnen- en buitenlandse auteurs in nieuwe versie of tweedehands. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.

2019 - EZPERANDO :
shaken in het Breeven voor het goede doel!

gallery/images-evenementen-2018-ezperando2

Dit jaar zal het al de twaalfde keer zijn dat we het Breeven in Bornem omtoveren tot een kleurrijke en wereldse feestzone.
Op Pinksterzondag – 9 juni – zal de hele middag en avond weer in het teken staan van zuiderse muziek, (h)eerlijk eten en de leukste activiteiten. Neem zeker een kijkje op onze belevingsmarkt, waar je niet alleen originele cadeautjes kan shoppen, maar ook aan allerlei toffe activiteiten kan deelnemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van boksen voor een betere wereld of speelgoed maken uit afval? Liever even rustig uitblazen? Welkom in onze coffee corner met biologische taartjes. Dit alles natuurlijk doorspekt met wereldmuziek van de bovenste plank. Je ziet, ook dit jaar weer biedt Ezperando weer voor elk wat wils: jong en oud, de feestganger en de creatieveling, uit Bornem en ver daarbuiten. En zoals altijd gaat ook dit jaar weer de opbrengst integraal naar de Bornemse vzw’s met projecten in het Zuiden.
Zet het dus zeker al in je agenda: zondag 9 juni, vanaf 14u in het Breeven, Wereldfestival Ezperando!

2020 - Optreden van volkskunstgroepen

volksdans

Op de kerkberm aan de kade te Mariekerke, optreden van volkskunstgroepen

Op zaterdag De Karewiet uit Puurs en twee buitenlandse groepen: 
 

2020 - 1 juni - Kunstmarkt

gallery/images-evenementen-2017-kunstmarkt


Op Pinkstermaandag organiseert de cultuurraad voor de zesde keer i.s.m. het Palingfestival een echte kunstmarkt. Tussen de palingtent op het Kouterplein en de dijk zal je een dertigtal kramen vinden waar kunstwerken te bezichtigen en te koop zijn. Beeldhouwers, schilders, keramiek, textiele kunst, juwelen ... U kan het allemaal komen bewonderen in Mariekerke a/d Schelde.

© 2003 - 2020 vzw "Palingfestival - Mariekerke" - info@palingfestival.be