Nieuws

Meeneemeditie Palingfestival is onverhoopt succes: “Toch nog mooi bedrag voor onze verenigingen”

 

HLN

 

MARIEKERKE

Na een onderbreking van twee jaar vindt dit verlengde weekend opnieuw het Palingfestival plaats in Mariekerke, weliswaar in takeawayvorm. Het is een onverhoopt succes.

 

De 49ste editie is geen Palingfestival zoals de liefhebbers dat tot nog toe kenden. Ten gevolge van corona verkoos de organisatie geen paling te serveren in een tent, maar met afhaal te werken.

“Het resultaat is boven verwachting. Naar verwachting zullen we dit weekend rond 2.500kg verdelen in 4.000 porties”, zegt Danny Luyckx, voorzitter VZW Palingfestival Mariekerke.

 

 

Tijdens een gewone editie wordt drie keer zoveel paling gegeten. De opbrengst zal dan ook geen 120.000 euro bedragen. “De eindafrekening is pas voor de komende dagen, maar we verwachten een resultaat tussen 40.000 en 50.000 euro.”

Zoals altijd gaat de opbrengst naar een twintigtal sociale en caritatieve instellingen en verenigingen. “Als corona deze winter niet terugkomt, dan komt er volgend jaar weer een échte editie.”

 

 

Mariekerke, het oude vissersdorp aan de Schelde met zijn feeërieke kaai en zijn typische straatjes, nodigt u graag uit op het 52ste Palingfestival.

De leden van de v.z.w. "Palingfestival-Mariekerke" en de meer dan 600 belangeloze medewerkers verwelkomen u, uw familie en vrienden graag in ons palingrestaurant, met als hoofdschotel, het alom vermaarde streekgerecht "Paling in 't groen op zijn Mariekerks © ".
 

De paling wordt opgediend met brood.

Voor wie géén paling lust zijn er warme balletjes met kriekjes.

 

Het Palingrestaurant is doorlopend geopend op 7-8-9 Juni 2025 van 12.00 u tot 20.30 u

 

Registeren als Medewerker kan via deze link :   Ik help mee 

 

De sfeervolle feesttent wordt opgetrokken op het Kouterplein in het aloude vissersdorp Mariekerke aan de Schelde.

Ook bij extreme warmte blijft het in de feesttent aangenaam vertoeven.