48ste Palingfestival 8 - 9 - 10 juni 2019


Een toeristische - culturele - culinaire en vooral een caritatieve daguitstap voor het "goede doel"2018 - Wandelingen

wandeling

Uitgestippelde en bewegwijzerde wandelingen langs de Scheldedijken in de nog ongerepte natuur.
Ze leiden U naar Hamme-Driegoten, Weert, Moerzeke-Kastel, St.-Amands.
Gratis wandelkaartje verkrijgbaar aan de toeristische info in de tent en op de kade.

2018 - Optreden van volkskunstgroepen

volksdans

Op de kerkberm aan de kade te Mariekerke, optreden van volkskunstgroepen

Op zaterdag De Karewiet uit Puurs en twee buitenlandse groepen.
Op zondag Nele uit Grimbergen en vendeliersgroep Sneyssens uit Evergem.
Op maandag Reintje Vos uit Stekene en Pallieterke uit Lier.
2018 - Boottochten op de schelde

boottocht

Boottochten op de Schelde met de plezierboot "JAN PLEZIER IV.
Zaterdag tussen 13u en 19u30. ”, zon- en maandag tussen 13u en 18u30.

Een gids zorgt voor informatie over Mariekerke - Sint-Amands en de Schelde.

Amusement met een harmonicaspeler. Afvaarten om de 40 min.

2018 - Ludieke Toeristentram

volksdans

Rondrit van Mariekerke naar Sint-Amands en terug.

Zaterdag tussen 13.00u. en 19u30-, zon- en maandag tussen 13.00u. en 18u30.


Een gids zorgt voor informatie over Mariekerke - Sint-Amands en de Schelde.


2018 - 21 mei - KunstmarktOp Pinkstermaandag organiseert de cultuurraad voor de vijfde keer i.s.m. het Palingfestival een echte kunstmarkt. Tussen de palingtent op het Kouterplein en de dijk zal je een dertigtal kramen vinden waar kunstwerken te bezichtigen en te koop zijn. Beeldhouwers, schilders, keramiek, textiele kunst, juwelen ... U kan het allemaal komen bewonderen in Mariekerke a/d Schelde.

Een greep uit de deelnemende kunstenaars:
Schilderijen, tekeningen en aquarel van Grumeau Jean Pierre, De Clerck Nestor,Van Vossel Ria, Andries Robert, Kunstkring Scheldeland, Kunstgroep DE STAM Sint-Amands, Teussinck Lotte, Van der Beken Nelly, Molly Winckelmans Textielkunst van Leynen Annie, Segers Marina, Mia Nelen Beelden van Versmissen Willy, Paul De Wachter, De Wachter Jozef, Schouteden Rita, Ria Kaes Grafische kunst van Lucas Bertels, Griet Bertels, Reinehr Paula, Broeckx Marie-Louise Juwelen vanSofie De Haeck, Wendy Vallons, Meeusen Leona, ...

2018 - 20 mei - BoekenmarktRondsnuffelen naar hartenlust tussen de oude en nieuwe boeken om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Voldaan en gelukkig heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde met een fris drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze, dat zijn de ingrediënten van de boekenmarkten (op Pinksterzondag en de tweede zondag van september).
De boekenmarkten in Sint-Amands, een organisatie van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia vzw i.s.m. de gemeente Sint-Amands, trekken twee maal per jaar een talrijk publiek van boekenliefhebbers, maar ook van nieuwsgierige dagjestoeristen aan.

Op Pinksterzondag en op de tweede zondag van september maakt Sint-Amands zich telkens op voor een nieuwe editie. Op de Kaai worden ruim veertig standplaatsen opgetrokken van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers. Over een parcours van 350 m vind je een aanbod van binnen- en buitenlandse auteurs in nieuwe versie of tweedehands. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.
2018 - EZPERANDO :
shaken in het Breeven voor het goede doel!Dit jaar zal het al de elfde keer zijn dat we het Breeven in Bornem omtoveren tot een kleurrijke en wereldse feestzone.
Op Pinksterzondag – 20 mei – zal de hele middag en avond weer in het teken staan van zuiderse muziek, (h)eerlijk eten en de leukste activiteiten. Neem zeker een kijkje op onze belevingsmarkt, waar je niet alleen originele cadeautjes kan shoppen, maar ook aan allerlei toffe activiteiten kan deelnemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van boksen voor een betere wereld of speelgoed maken uit afval? Liever even rustig uitblazen? Welkom in onze coffee corner met biologische taartjes. Dit alles natuurlijk doorspekt met wereldmuziek van de bovenste plank. Je ziet, ook dit jaar weer biedt Ezperando weer voor elk wat wils: jong en oud, de feestganger en de creatieveling, uit Bornem en ver daarbuiten. En zoals altijd gaat ook dit jaar weer de opbrengst integraal naar de Bornemse vzw’s met projecten in het Zuiden.
Zet het dus zeker al in je agenda: zondag 20 mei, vanaf 14u in het Breeven, Wereldfestival Ezperando!

2018 - Concert Cecilia's Symphonic Bandmenu onder
Organisatie


Begunstigden

Promotiedag

Enquête

Logo palingfestival


© 2003 - 2019 vzw "Palingfestival - Mariekerke" - info@palingfestival.be